pátek 7. březen 2014 0:00

Nechte se inspirovat recepty Emanuela Ridiho

Knorr Vám přináší unikátní možnost vylepšit jakýkoliv pokrm, rychle a snadno! Vyzkoušejte kouzlo Bohatých bujónů Knorr například na těchto receptech, které pro Vás připravil italský šéfkuchař Emanuele Ridi.

 

Rizoto s houbami

Risotto con funghi

4 porce

Ingredience:

* 150g másla

* 100 ml oleje

* 1 menší cibule

* 320 g rýže carnaroli

* 2 dl suchého bílého vína

* 4 lžíce strouhaného parmazánu

* mořská sůl dle chuti

* zeleninový vývar (připravený ze 2 kalíšků Knorr Bohatý bujón zeleninový)

* 60 g sušených hub, nejlépe hříbků

* hrst nasekané petrželové natě

Houby namočíme na 30 minut do vody. V hrnci rozpustíme máslo s trochou olivového oleje a na mírném ohni zpěníme nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a dobře promícháme, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno. Rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme parmazánem, osolíme, vše dobře promícháme a nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Rizoto po farmářsku

Risotto del fattore

4 porce

Ingredience:

* 320 g rýže carnaroli

* 6 ks zeleného chřestu

* 150 g cukrového hrášku

* 150 g fazolových lusků

* 2 dl bílého vína

* zeleninový vývar (připravený ze 2 kalíšků Knorr Bohatý bujón zeleninový)

* strouhaný parmazán

* šalotka

* petrželka

* máta

* olej extra virgin

* sůl dle chuti

V hrnci na oleji osmažíme na jemno nakrájenou šalotku, přisypeme rýži a zalijeme bílým vínem. Postupně přiléváme vývar. Chřest, fazolky i lusky nakrájíme na stejně velké kusy a přidáme k rýži. Pomalu vaříme asi 20 minut. Na závěr přidáme nasekanou petrželku a mátu. Podle chuti dosolíme, zasypeme parmazánem a můžeme podávat.

Linguine s krevetami a cuketkou

Linguine al gamberi e zucchine

4 porce

Ingredience:

* 400 g linguine

* 16 krevet

* 4 stroužky česneku

* 2 menší cukety

* 1 dl bílého vína

* feferonka

* petrželka

* olej extra virgin

* kuřecí vývar (připravený z 1 kalíšku Knorr Bohatý bujón kuřecí)

Čištění krevet: Otrháme hlavičky, vyloupneme krevetu z krunýře, po hřbetu rozřízneme nožem a vyndáme střívko. Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vodě. Na studenou pánev dáme olej, česnek dlaní rozmáčkneme, opečeme do zlatova. Do pánve vymačkáme šťávu z hlaviček, hlavy necháme chvíli orestovat a odstraníme. Podlijeme trochou vývaru. Do pánve vhodíme pokrájená tělíčka krevet, cuketu nakrájenou na nudličky a nasekanou feferonku. Vyndáme česnek, zalijeme vínem a pár minut povaříme. Přidáme celé krevety, které použijeme na ozdobu, a promícháme se špagetami. Servírujeme s petrželkou a celou krevetou.