pondělí 12. červen 2017 0:00

Tip pro dobrodruhy: Nomádi – výstava o životě na cestách s možností zážitkového nocovánív plzeňském DEPO2015

Mimořádnou příležitost dozvědět se mnoho zajímavého o životě lidí, kteří chtějí nebo musejí být na cestách, nabízí od 15. června do 31. října výstava Nomádi. Unikátní expozice je volně přístupná na nádvoří Kreativní zóny DEPO2015 v Plzni a kromě denní prohlídky umožňuje také zážitkové nocování v sedmi originálních příbytcích!

 

Autory vystavených objektů jsou především streetartoví umělci, kteří mají zkušenost s uměleckou existencí na ulici a bez střechy nad hlavou. Reflektují v nich téma nomádství a života na cestách. Svá utopická, inovativní nebo neobvyklá řešení mobilního bydlení přináší čeští i zahraniční architekti a designéři: MAK / mobilní architektonická kancelář, Pavel Karous, Vojtěch Valda, JoyrideTent, Tentsile, Artur Magrot, Čestmír Suška, Galerie 1 hodiny, Jakub Geltner, Matěj Frank, NozomiWatanabe, TIMO, Toy Box, TRON, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara.

 

Zážitkové bydlení v dočasných a mobilních příbytcích může být trochu nostalgické jako při cestách trabantem na Rujánu. Je trochu uměním jako přespání v dřevěném Favoritu. Je trochu hi-tech jako karavan za kolo s elektromotorem na solární pohon. Je inovativní jako pin-up house složený ze 14 modulů, má cestovatelského ducha jako stan zavěšený na třech lanech a je rozhodně industriální v duchu bývalého depa dopravního podniku.Rezervovat ubytování v jednom ze sedmi příbytků je možné na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., ceny se pohybují od 400 do 600 Kč.

 

Výstavu Nomádi provází atraktivní tematický doprovodný program pro všechny generace: Projekce švédského dokumentárního filmu Mikrotopie – 15. 6. Tvůrčí dílna pro děti s výrobou nomádské hvězdypod vedením japonské umělkyně Nozomi Watanabe – 17. 6. Přednáška nomádky Dominiky o zážitcích z cesty přes Jižní Ameriku – 20. 6. Tvůrčí dílna pro dospělé a děti starší 12 let s výrobou nomádské hvězdy a krabičky, kde ji ukryjí a vyznačí na mapě – 21. 6. (z důvodu omezené kapacity workshopu je nutná předchozí rezervace na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). Koncert kapely Už jsme doma, která nomádským způsobem projela Japonsko, USA, Kanadu i Nový Zéland – 22. 6. Více informací: https://www.depo2015.cz/program-depo-ag14/nomadi-a1679