pondělí 14. prosinec 2015 0:00

Film Padesátka připraven ke startu

Na Štědrý den půjde do kin nový český film Padesátka s titulní písní Běž, dokud nepadneš, díky které vznikla nová skupina Horal. Debutující režisér Vojta Kotek natočil celovečerní film z prostředí běžkařského závodu s názvem Padesátka, který je další "horskou komedií" podobně jako oblíbené filmy S tebou mě baví svět nebo Sněženky a machři.

Na plátně se objeví Marek Taclík, Jakub Prachař, Ondřej Pavelka, Jiří Mádl, Vilma Cibulková, Tereza Voříšková, Oldřich Kaiser a Jiří Schmitzer. Scénář napsal Petr Kolečko, kterého můžeme znát jako scénáristu Zakázaného uvolnění nebo některých dílů seriálu Okresní přebor.

 

Díky ústřední písni Běž, dokud nepadneš byla založena nová skupiny Horal, jejímiž členy jsou Jakub Prachař, František Soukup, Ondřej Sluka, Jakub Antl, Jan Tulenko a Ezy Hýbl. Jestli vám složení připomíná legendární Nightwork, tak se nemýlíte, jen chybí Vojta Dyk a Jan Maxián.

 

„Název Horal vymyslel Franta. Mně napadlo, že by se to mohlo číst francouzsky ‚Oral', aby to bylo světový," poznamenal Jakub Prachař a ještě k tomu dodal: „ Uvidíme, jestli to bude dál fungovat, jestli se nestaneme kapelou jednoho hitu."

 

Písnička s videoklipem byla pokřtěna 8.12. v Hájence restaurace La Republika s účastí hlavních představitelů filmu Padesátka a moderátorkou Agátou Hanychovou.