čtvrtek 2. únor 2017 0:00

Sex noci svatojánské není jen o sexu

Představení Sex noci svatojánské v Divadle pod Palmovkou je variací na Shakespearův Sen noci svatojánské a adaptací stejnojmenného filmu Woodyho Allena. Již tato dvě jména zaručují vzrušující děj plný zajímavých zápletek a vybroušených dialogů. Když k tomu připočteme vynikající herecké výkony, vychází z toho skvělá podívaná, kterou byste si neměli nechat ujít.

Sex noci svatojánské je rozverná komedie o třech partnerských párech - jednom manželském a dvou mileneckých. Podobně jako ve Snu noci svatojánské dochází k propletení vztahů a milostným hrám mezi jednotlivými postavami během jedné kouzelné jarní noci. V rolích manželského páru Hobbsových se představí Radek Valenta a Simona Vrbická.

 

Oba výborně hrají neurotické postavy toužící po opravdové lásce. Henrieta Hornáčková jako naivní Dulcy, milenka lékaře Maxwela, je neodolatelná svým sexappealem i přirozeným projevem. Maxwela hraje Jan Teplý a je vidět, že si užívá roli svůdníka. Objektem touhy všech mužů na jevišti je Ariel představovaná Ivanou Jirešovou. Oblíbená herečka ztělesňuje „ femme fatale“ půvabně a s noblesou. Šestým aktérem milostného třeštění je Leopold, snoubenec Ariel, poněkud suchopárný postarší pán, který zatouží po sexu s Dulcy a … Nechte se překvapit, jak to s ním dopadne. Jako Leopolda uvidíte Dušana Sitka.

 

Kouzelnou atmosféru dodává vzdušná scéna Karla Glogra vytvořená ze splývajících pruhů látky, barevně se proměňujících pod světelnými filtry, doplněná maketami rostlin, hub i různých „hmyzáků“.

 

Režisérem hry je zkušený Petr Svojtka a pod jeho taktovkou vzniklo vtipné a nápadité představení.