úterý 20. červen 2017 0:00

Nová česko - slovenská pěvecká hvězda: Ladislav Bubnár

Má obrovský talent, zvítězil v mezinárodní pěvecké soutěži v Rusku, účinkoval s Petrem Dvorským, právě natočil nový videoklip Sara a poblahopřát mu přišli Karel Gott a Lucie Bílá. Cesta Ladislava Bubnára na výsluní však nebyla snadná, protože jí musel projít bez podpory své rodiny.

Matka ho odložila do dětského domova a během dětství a dospívání prošel několika dalšími ústavy. Až jako 17 letý mladík se dostal do domova Slon v Šarišských Michaľanoch, kde začal zpívat v souboru Sloníčata. Jeho mimořádného nadání si všimla ředitelka domova paní Eva Džodlová, která pro něj napsala několik písniček a dostala ho na školu, kde měl profesionální vedení.

 

Po škole zpíval dva roky ve sboru v opeře. Zlomové se pro něj stalo vítězství v ruské soutěži Pirogovsky Rassvet, (obdoba hudebních talentových soutěží SuperStar a Hlas Česko-Slovenska). Stal se vůbec prvním Čechem v historii, který tuto mezinárodní pěveckou soutěž vyhrál. Odešel pak do Prahy, kde nikoho neznal a vystřídal různé profese. V současnosti se věnuje už jenom zpěvu. Nezapomíná však na své kořeny a snaží se pomáhat znevýhodněným dětem. Stal se autorem a organizátorem projektu Svět na dlani, ve kterém talentované děti z dětských domovů účinkovaly v pohádkovém muzikálu a je také spoluautorem projektu Hudba pro Afriku, který měl za cíl získat finanční prostředky pro osamělé nebo nemocné děti v léčebném centru v Keňské republice.

 

Ve středu 14. června 2017 Ladislav Bubnár představil v pražském kostele Sacre Coeur svoji novou píseň Sara i s poetickým videoklipem. V duchu tohoto klipu se nesl ráz celé akce – na nádvoří se míhaly postavy v černých kápích s pochodněmi, zněla romantická hudba a nechyběl ani klasický balet. Úžasné baletní scény zatančili sólisté baletu Velkého divadla v Moskvě. Ve veřejné premiéře zazněla i další Ladislavova píseň s názvem Já znám.

 

Na slavnostním večeru samozřejmě nechyběla ředitelka domova Slon Eva Džodlová, která při projevu na pódiu neskrývala dojetí a přiznala, že je na „Lacka“ pyšná a moc mu přeje to, že „žije svůj sen“.

 

Patronkami nové písně Sara se staly Lucie Bílá, Simona Krainová a Halina Chobot – Ladislavova kmotra a sponzorka. Lucie Bílá k velké radosti všech hostů zazpívala dvě svoje písničky a o největší překvapení se postaral Karel Gott, když přišel Ladislavovi pogratulovat a popřát hodně úspěchů. Prý ho potěšilo, že v Pirogovsky Rassvetu vyhrál právě s jeho písní Lady Carneval.