středa 29. listopad 2023 0:00

Adventní charitativní Zoopark Nehvizdy u Prahy

Letos nově otevřený zoopark v Nehvizdech u Prahy pořádá všechny čtyři prosincové soboty adventní setkání u vánočního stromu, který se rozhodl věnovat charitativním projektům. Zoopark Nehvizdy je splněným snem majitele Jiřího Glatta: “Od otevření v dubnu tohoto roku prožíváme v našem zooparku mnoho radostí a zážitků. Denně k nám chodí lidé za zábavou a poznáním, a jsme si vědomi toho, že je mnoho takových, kteří by rádi přišli, ale z různých důvodů nemohou. A tak se chceme podělit, a něco do společnosti i vrátit. Upozornit na ty, kteří pomoc potřebují a spolu s našimi návštěvníky je podpořit. Adventní čas je myslím tím správným.”

Zoopark se rozhodl podpořit celkem tři sbírky. Děti, které žijí v dětských domovech a dovrší 18 let věku, nebo dokončí střední školu, jsou s osobními věcmi a pár tisícovkami vypuštěny na ulici. První sbírka má pomoci vybudovat pro ně startovací byty. Druhá sbírka se zaměřuje na sestřičky hospicové péče, které denně, a často i v noci, dojíždí k seniorům, kteří potřebují jejich pomoc. Automobily sestřiček jsou staré, v chatrném stavu a poruchové. Do třetice, je mezi námi i mnoho dětí, které žijí s handicapem nebo sociální nerovností, a ke kterým se potřební pomoc nedostane. Třetí sbírka podpoří 100 z nich, zaplatí kompenzační pomůcky, rehabilitace a další péči, kterou zdravotní pojišťovny nehradí.

 

Více podrobností o projektech můžete se můžete dočíst na našich sociálních sítích Instagramu a Facebooku.

 

Tip na předvánoční výlet:

Adventní návštěva Zooparku Nehvizdy je příležitost setkat se s přáteli a rodinou. Připraveny jsou tvořivé dílničky pro děti, komentovaná prohlídka zooparku, komentované krmení, nechybí vánoční atmosféra, tradiční nápoje a palačinkárna, a můžete se zapojit do pomoci bližním.

 

Termíny: 2.12., 9.12., 16.12. a 23.12.

Více informací najdete na www.zooparknehvizdy.cz.