úterý 9. červen 2020 0:00

Objevte historii a kouzlo Caffé Latte

Od počátků přípravy kávy prošel tento nápoj různými obměnami. Přes množství metod přípravy a nejrůznějších přísad až do dnešních dob, kdy si kávu můžete vychutnat v nejrůznějších variacích. Nejoblíbenějším kávovým nápojem v kavárnách Starbucks v České republice se stalo Caffé Latte v horké nebo ledové verzi. Na první pohled jednoduchý nápoj z kávy a mléka však v sobě skrývá mnohem víc.
 
Název Caffé Latte dostal tento nápoj v Itálii v polovině 19. století, konkrétně v oblíbených regionech amerických turistů. Použil ho autor William Dean Howells v eseji Cesty Itálií a doslova znamená "káva a mléko". Vznik samotného nápoje je však lokalizován do Ameriky, kde silná chuť espressa nebyla příliš oblíbená. Základem pro vznik Caffé Latte bylo cappuccino. Při přípravě latte se horkou párou zahřeje a napění větší objem mléka, které zjemní chuť silného espressa. Třešničkou na dortu v rámci Caffé Latte je Latte Art - barista díky husté pěně vytvoří na nápoji obrazec. Mezi nejoblíbenější patří srdce a rosetta, které najdeš na svém oblíbeném Caffé Latte i ve Starbucks.
 
Postupem času prošel i tento oblíbený kávový nápoj rozličnými obměnami. Ve Starbucks si své Caffé Latte můžete nechat připravit různými způsoby podle svých chuťových preferencí. Kromě klasického výběru horké nebo ledové verze je na výběr několik druhů mléka a oblíbených mléčných alternativ (mandlový, kokosový a sójový nápoj) a dochutit si jej můžete sirupem nebo toppingem v různých příchutích. Mezi oblíbené patří například karamel nebo čokoláda. Mléčnou pěnu si rovněž můžete posypat skořicí nebo kakaem. Kreativitě se v tomto případě meze nekladou. Při skládání svého vlastního Caffé Latte určitě nezapomeňte i na výběr espresso shotu, který vám baristé v Starbucks ochotně připraví z intenzivnější Dark Roast nebo jemné Blonde Roast kávy podle vašich preferencí.
 
Caffé Latte si v kavárnách Starbucks do konce června můžete dopřát ve velikosti Tall za 49,- Kč v horké nebo ledové verzi. Pokud máte odvahu, můžete si ho i ozvláštnit podle sebe. Přijďte si vytvořit své vlastní Caffé Latte do Starbucks!
 
Soutěž o poukázky do Starbucks:
 Z jakého espresso shotu vám baristé v Starbucks připraví Caffe Latte?

Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 15. 06. 2020 s uvedením vaší odpovědi, jména a příjmení, emailové adresy a telefonního čísla. 

Do předmětu emailu nezapomeňte uvést "Cafe".