pondělí 25. leden 2016 0:00

Unikátní sbírka historických hracích automatů nově v Praze.

Hledáte tip na originální zážitek či výstavu v Praze? Navštivte novou Gallery Spectrum v centru metropole. Jen pár kroků od Václavského náměstí na vás mimo jiné čeká jedinečná expozice padesáti historických výherních a hracích automatů i rulety. Nenechte si tento originální zážitek ujít a poznejte atmosféru království hazardu i vy.

Sbírka více než půl stovky historických automatů pochází z Velké Británie a je jedinou expozicí svého druhu v Evropě.

 

„Návštěvníci mají možnost vidět unikátní kolekci tzv. jednorukých banditů, ovládaných z pravé strany jednou pákou.V minulosti byly naprogramovány vždy tak, aby nad nimi nešlo zvítězit a hráče tak nakonec připravily o všechny peníze," upozornila ředitelka galerie Tereza Smejkalová.

 

V Gallery Spectrum nechybí ani jedny z prvních elektronických rulet a další kolekce výherních automatů včetně tzv. kaskády, jež byla od 60. let součástí téměř všech poutí v bývalé ČSSR.Zajímavá je také sekce nevýherních automatů. Na některých z nich si totiž můžete dle libosti i zahrát. Zkuste si například sestřelit zajíce, otestovat sexter nebo si zahrát zápas v ledním hokeji. V galerii se zabaví i děti. Mohou si zajezdit třeba na koníčkovi.

 

„Sbírku historických automatů jsme připravili nejen s ohledem na zajímavé historické exponáty, ale i s cílem upozornit na neblahé důsledky gamblerství," doplnila Tereza Smejkalová.

 

GallerySpectrum je možné navštívit každý den od 9 do 19 hodin.

Více na www.galleryspectrum.cz.