čtvrtek 26. květen 2016 0:00

Grilovací sezóna je v Tescu v plném proudu

Češi jsou známí pro svůj kladný vztah k dobrému jídlu a pití. Proto si v letních měsících rádi pochutnají na lahůdkách připravených na roštu či grilu. Podle nedávného průzkumu* grilujeme i několikrát v roce (uvedlo 61 % dotázaných) a grilování většinou bereme jako společenskou událost pro setkávání se s rodinou nebo známými (77 %).

Společnost Tesco proto přináší několik tipů na pomůcky, se kterými bude grilování už jenom zábava.

 

První slunečné dny nás přímo navádí vyrazit do přírody nebo na zahradu a plnými doušky vychutnávat probouzející se přírodu. Těžko bychom hledali někoho, kdo by neobdivoval pučící stromy a keře nebo nádherně rozkvetlé louky plné pampelišek. Venku však rádi kocháme nejen své oči, ale i své žaludky – dobrotami připravenými na grilu.

 

Není čemu si divit, správně ogrilované maso je totiž křehké, šťavnaté a dobře stravitelné. Celý proces grilování, kterému předchází i sama příprava masa, je navíc kulinářskou zábavou i kratochvílí, doplněnou příjemnou letní atmosférou. Zpříjemněte si dlouhé letní večery v přítomnosti dobré jídla. Grilovací sezóna je zpět!

 

Drůbeží maso je chutné, lehké, dobře kombinovatelné a i dětmi velmi oblíbené. Díky tomu patří v rodinách mezi nejčastěji grilované produkty. U tohoto masa je základ dobrá marináda, správná teplota i délka jeho pečení. Pokud nechcete ztrácet čas přípravou a dlouhým marinováním masa, lze využít výrobky Drůbežářského závodu Klatovy, druhého největšího zpracovatele drůbežího masa u nás, který svým zákazníkům nabízí maso ve speciálních marinádách bez „éček".

 

„Pro letošní grilovací sezónu jsme opět nachystali žádané duopacky, které poskytují rozmanitější nabídku za jednu cenu i další novinky v kvalitních marinádách bez éček, jako je například Kuřecí gril mix pivní bez E," říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti
Drůbežářský závod Klatovy.

 

Tipy:

 

Tesco ohniště: běžná cena, 999 Kč

 

Tento bytelný gril se snímatelným poklopem potěší i toho nejnáročnější milovníka grilování. Pevná konstrukce vám navíc umožní grilovat za téměř každého počasí.

 

Zákazník může ocenit také praktický poklop, který na grilu zastává rovnou dvě funkce. V prvé řadě vás ochrání od „prskajícího" omastku z právě připravovaného masa a zároveň umožní kontrolu pokrmů bez nutnosti poklop sundat.

 

Tesco Barrel BBQ: běžná cena Tesco, 1 399 Kč

 

Díky dvěma roštům ocení tento gril zejména početnější rodiny. Rošt v poklopu je ideální zejména pro přípravu zeleniny, která nepotřebuje být přímo nad ohništěm a stačí jí jen zlehka ohřát. Spodní část je určena pro grilování masa. Robustní poklop pak zajistí rychlejší tepelné zpracování.

 

Tesco Round Mini BBQ: běžná cena Tesco, 149 Kč

 

Chcete si užívat grilování i na balkónu nebo menší terase? Tesco pro tyto případy doporučuje kompaktní gril Round Mini, který potěší svými rozměry a snadnou manipulací. Díky němu si budete moci ugrilovat něco dobrého třeba jen sami pro sebe, ale nezradí vás ani při větších akcích.