středa 29. červen 2016 0:00

Prima recepty: Květinové mámení

Chcete si doma připravit nějaké lahodné dezerty ze zmrzliny? Pak pro vás máme skvělé tipy, jak si sladkou tečku pořádně vychutnat.

Květinové mámení

 

Ingredience:

2x kopeček – Pegas vanilková ve vaničce

Vanilkový lusk

šlehačka

2 kostičky kvalitní hořké čokolády

 

Květ tulipánu z důvěryhodného zdroje (nepoužívejte květy z květinářství, protože jsou důkladně chemicky ošetřeny, a tudíž nepoživatelné).

Jedlý květ určený ke konzumaci, ale také na ozdobu (např. fialky, macešky)

 

Postup:

Do misky dáme kopeček vanilkové zmrzliny spolu s květem tulipánu, který opatrně naplníme šlehačkou. Nakonec ozdobíme zmrzlinu vanilkovým luskem, kostičkami čokolády a jedlým květem.

 

Jahodové pokušení

 

Ingredience:
3x kopeček – Jahodový Mrož ve vaničce
Čerstvé jahody
Jahodový topping
Lístek máty
Šlehačka


Postup:
Do misky vložte tři kopečky jahodové zmrzliny, přidejte plátky čerstvých jahod a zalijte jahodovým toppingem. Na závěr ozdobte trochou máty a šlehačkou a ihned podávejte.

 

Lesní symfonie

 

Ingredience:
1x kopeček - Pegas vanilková ve vaničce
1x kopeček – Jahodový Mrož ve vaničce
1x kopeček  - Prima Stracciatella
Lesní směs
Jahodový topping
Šlehačka
Dvě sladké trubičky


Postup:
Do misky vložte kopeček vanilkové zmrzliny, kopeček jahodové zmrzliny a kopeček stracciatelly, posypte lesní směsí, zalijte jahodovým toppingem a přidejte dvě sladké trubičky. Na závěr ozdobte trochou šlehačky.

 

Zdroj: Prima