středa 16. listopad 2016 0:00

Recepty: Kuskus pro každou příležitost

 Sedavý způsob života, stres a nedostatek času sami na sebe nás může zase rychle vrátit k nezdravým návykům. Proč to nezměnit a nezkusit v práci k obědu něco nového? Zapomeňme na vlašák s rohlíkem, či čínu plnou glutamátu. Díky středomořským kuskusům si můžeme připomenout dovolenkovou atmosféru a také udělat něco dobrého pro naše tělo.

Kuskusy pro rychlý oběd a večeři nebo jako překvapení pro návštěvu, rodinou oslavu, party či posezení s přáteli

 

Kuskus s togu a jarní cibulkou

 

Kuskus Vario

Jarní cibulka – 1 svazek

Tofu – 1 balení

Olivový olej, sůl

 

Kuskus připravte dle návodu na etiketě. Mezitím na pánvi orestujte na kolečka nakrájenou bílou část z jarní cibulky a na drobno nakrájené tofu. Až bude tofu měkké, odstavte je, osolte a vmíchejte do něj na kolečka nakrájenou zelenou nať jarní cibulky. Podávejte společně s kuskusem.

 

Kuskus s pečenou treskou na bylinkách

 

Kuskus Zante

Filety tresky (nebo jiná ryba)

Olivový olej, sůl

Bylinky – alespoň 2 libovolné druhy (petržel, pažitka, bazalka, oregano…)

Hladká mouka

 

Kuskus připravte dle návodu na etiketě. Bylinky nasekejte na jemno a smíchejte s hladkou moukou. Filety tresky osolte a obalte v bylinkové mouce a pečete je v předehřáté troubě na 200 st. na pečícím papíře, který lehce pokapejte olivovým olejem, cca 5 minut z každé strany. Rybu podávejte společně s kuskusem.

 

Kuskus s grilovaným sýrem Halloumi a balzamikovou redukcí - party style

 

Kuskus Zante

Sýr Halloumi

Cherry rajčátka

Olivový olej, sůl

Balzamiková redukce

 

Kuskus připravte dle návodu na etiketě. Sýr Halloumi nakrájejte na plátky a ty ještě rozkrojte na čtverečky. Sýr a cherry rajčátka grilujte z obou stran na grilu nebo grilovací pánvi.

 

Připravte si malé pohárky nebo mističky. Do každé dejte vrstvu kuskusu a 1 kousek grilovaného sýru Halloumi. Ozdobte grilovaným cherry rajčátkem a balzamikovou redukcí.