pátek 10. únor 2017 0:00

Nové zimní menu Bageterie Boulevard přímo z „Laboratoře“

Ochutnejte zcela nové zimní CHEF MENU, jehož přípravy se tentokrát zhostil šéfkuchař školy vaření Laboratorio Martin Kortus. Nová nabídka je inspirována alpskou kuchyní z oblasti italského Trentina a Martin Kortus v ní propojil moderní gastronomii s tradičními chutěmi této horské oblasti. Hlad zaženete jak vydatnými bagetami z CHEF MENU s pečeným vepřovým bokem nebo s kachními prsy, tak dietnější alternativou, řadou FIT CALORIES, která poprvé představí i ořechový chleba z vlastní pekárny.

 

O alpské kuchyni se říká, že je hutná a výživná, aby zasytila horaly. Totéž platí i pro nové CHEF MENU, které vám v zimním období dodá sílu a díky své chuťové výjimečnosti zaručeně zlepší náladu. Polévka je grunt a nejinak je tomu i v případě zimní polévky od Bageterie Boulevard.

 

Krém Verdura, zeleninový krém z pečené kořenové zeleniny s tymiánem zjemněný smetanou a podávaný s kousky kaštanů a křupavou cibulkou, zahřeje i zasytí každou promrzlou „duši“. Duch alpské kuchyně se nezapře ani u nových baget CHEF MENU. Pork Belly s vepřovým bokem pomalu pečeným ve sladkoslané krustě se sýrem čedar a majonézou s konfitovaným česnekem uspokojí i nejnáročnější strávníky. To lze říci i o druhé bagetě Kachní prsa D´Arancia, která nabízí pečená kachní prsa s dijonskou majonézou, rukolou a dresinkem z kandované pomerančové kůry.

 

Dáváte-li přednost zdravé a vyvážené stravě, doporučujeme novou zimní řadu FIT CALORIES. Na složení menu opět dohlížela výživová poradkyně Iva Veselá, díky níž nabízené pokrmy odpovídají všem zásadám zdravého stravování a můžete si je dát, i když zrovna držíte dietu.

 

Jste-li milovníky ryb, je právě pro vás připraven Arktický siven, tedy salát z lososovité ryby arktického sivena, jablek a řapíkatého celeru prokládaný okurkou a salátem little gem zabalený v rozpečené tortille. Celé alpské menu uzavírá Ořechový chléb s cizrnovou pastou, marinovanou červenou řepou, mungo výhonky, baby špenátem a balzamikovou redukcí. Úplnou novinkou u tohoto pokrmu je domácí ručně pečený chléb s ořechy přímo od francouzského pekaře Bageterie Boulevard.

 

„U nového menu, jež jsem pro Bageterii Boulevard připravil, jsem se držel hesla: V jednoduchosti je síla. Ta má současně dvojí rozměr. Jednak vás jídlo dokáže plnohodnotně zasytit, na druhé straně ale vyniká i jeho složení a příprava některých surovin. Chtěl jsem poukázat na to, že pokud zrovna nemáte čas zajít do restaurace, i v tomto typu podniku se dá najíst na vyšší úrovni. Věřím, že menu osloví i ty nejnáročnější konzumenty a bude oblíbené, tak jako tomu bylo u předešlých CHEF MENU“, vysvětluje Martin Kortus, šéfkuchař školy vaření Laboratorio v Praze.

 

Jméno Martin Kortus není ve světě gastronomie neznámé. Vystudoval francouzský kulinářský institut, dvacet let pracoval v restauracích v New Yorku a dnes je privátním kuchařem, gastronomickým poradcem, ale hlavně šéfkuchařem vyhlášené školy vaření Laboratorio. Zde vyučuje úplné začátečníky i udílí rady zkušeným kuchařům.

 

Zimní CHEF MENU je v nabídce Bageterie Boulevard od 5. 1. do 21. 3. 2017.