pondělí 13. březen 2017 0:00

Tip: Jarní lehké recepty

Chcete si doma udělat ke svačině nebo k obědu něco lehkého, dobrého a nepříliš náročného na přípravu? Potom pro vás máme tři skvělé recepty, které zvládne úplně každý.

Jogurtová pomazánka se sušenými rajčaty na křupavém chlebu knäckebrot

 

Ingredience (4 porce):

2 ks sýru Olmín

150 g bílého jogurtu

100 g sušených rajčat

50 g cherry rajčat

chléb knäckebrot či jiné pečivo

 

Postup:

Sýr Olmín nakrájíme nadrobno, stejně tak všechna rajčata, přidáme jogurt a vše smícháme. Mažeme na knäckebrot nebo jiné pečivo dle vlastní chuti.

 

Grilovaný nakládaný Olmín v alobalu

 

Ingredience:

375 g sýru Olmín

200 g cibule

50 g feferonky

300 ml slunečnicového oleje

pepř

 

Postup:

Sýry Olmín podélně rozkrojíme a dáme do misky, kam přidáme cibuli, feferonky a koření. Vše zalijeme olejem a necháme alespoň 4 dny marinovat v chladu. Poté sýry zabalíme (každý zvlášť) do alobalu a opékáme na grilu nebo pánvi.

 

Jednohubky se sýrem 

 

Ingredience (4 porce):

125 g sýru Olmín

200 g toastového chleba

30 g másla

suroviny dle chuti na ozdobení

 

Postup:

Ze sýru Olmín a másla ušleháme pěnu, kterou nastříkáme na toastový chléb. Na závěr dozdobíme dle vlastní fantazie.