Jogurtová pomazánka se sušenými rajčaty na křupavém chlebu knäckebrot
Ingredience (4 porce):
2 ks sýru Olmín
150 g bílého jogurtu
100 g sušených rajčat
50 g cherry rajčat
chléb knäckebrot či jiné pečivo
Postup:
Sýr Olmín nakrájíme nadrobno, stejně tak všechna rajčata, přidáme jogurt a vše smícháme. Mažeme na knäckebrot nebo jiné pečivo dle vlastní chuti.
Grilovaný nakládaný Olmín v alobalu
Ingredience:
375 g sýru Olmín
200 g cibule
50 g feferonky
300 ml slunečnicového oleje
pepř
Postup:
Sýry Olmín podélně rozkrojíme a dáme do misky, kam přidáme cibuli, feferonky a koření. Vše zalijeme olejem a necháme alespoň 4 dny marinovat v chladu. Poté sýry zabalíme (každý zvlášť) do alobalu a opékáme na grilu nebo pánvi.
Jednohubky se sýrem
Ingredience (4 porce):
125 g sýru Olmín
200 g toastového chleba
30 g másla
suroviny dle chuti na ozdobení
Postup:
Ze sýru Olmín a másla ušleháme pěnu, kterou nastříkáme na toastový chléb. Na závěr dozdobíme dle vlastní fantazie.