Apetit
pondělí, 15 červen 2015
Sezóna jahod je v plném proudu a šéfkuchaři se předhánějí v nabídkách na méně či více originální způsoby jejich zpracování. Speciální jahodové osvěžení si pro hosty Kempinski Hotelu River Park v Bratislavě připravil jeho nový šéfkuchař Igor Čehy, a to dokonce z vyhlášených bio jahod ze slovenského Záhoří.
pondělí, 08 červen 2015
Velkým milovníkem mléka a mléčných výrobků je Michal Nikodém - šéfkuchař prvotřídní restaurace Ola kala. „Produkty z mléka využívám hojně ve všech typech kuchyně – ve studené, v teplé (např. přílohy, omáčky, krémové polévky) a i v dezertech. Nejraději mám máslo, smetanu, hustou zakysanou smetanu, hustý jogurt a kvalitní tučné sýry. Bez mléka a mléčných výrobků sice vařit dovedu, ale chuť smetany, másla, tvarohu nikdy ničím nenahradíte."
čtvrtek, 04 červen 2015
„Tenhle zákusek si zamilujete, díky vyvážené kombinaci jednotlivých ingrediencí. Jemná vůně skořice v korpusu, lehounká nadýchaná tvarohovo-smetanová náplň, která se rozpouští na jazyku a božská chuť máslového karamelu s křupavými ořechy navrch. Hodí se nejen na letní piknik, ale i na slavnostnější příležitosti," říká Jana Ferenčíková z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.
úterý, 02 červen 2015
Mlékárna Valašské Meziříčí zakládá na kvalitě svých výrobků. Díky tomu pravidelně sbírá nejrůznější ocenění. I letos tomu není jinak a může se proto pyšnit dalším oceněním, které získala u příležitosti Světového dne mléka konaného dne 27.května 2015 na Zámku Kostelec nad Černými Lesy.
pondělí, 11 květen 2015
S rostoucími teplotami dává většina z nás přednost posezení s přáteli venku na zahrádce. Ke každé správné zahradní party již neodmyslitelně patří grilování, které se v posledních letech stalo v Česku fenoménem. Zapomeňte však na klasické těžké pokrmy a vykouzlete si na grilu něco jednoduchého a přitom úžasně chutného!
pondělí, 04 květen 2015
Restaurace SaSaZu, která tento rok již pošesté získala mezinárodní ocenění Bib Gourmand od Michelin, představila nové menu. Právě to má být jakýmsi oslavením tohoto ocenění, tentokrát inspirované Thajskem. Na degustaci thajského menu do SaSaZu zavítali šéfkuchaři z ostatních restaurací, kteří vyhráli Bib Gourmand a řada celebrit.