úterý 6. říjen 2015 0:00

Coolpad Porto a Coolpad Modena: nové cool telefony, které přichází do České republiky

Na celosvětovém trhu je kolem 1000 značek chytrých telefonů, přesto však v Evropě chyběla jedna z deseti nejlepších. K nám do Čech proto přichází nová značka Coolpad. Má co nabídnout, ve světě je na sedmé příčce v podílu vyrobených chytrých telefonů a na čínském trhu drží čtvrtou příčku. Coolpad rovnou představuje dva nové cool telefony, které disponují skvělými funkcemi a prémiovým designem za velmi sympatickou cenu.

Coolpad Porto. Ultratenká a ultralehká paráda

 

Coolpad Porto je 4,7palcový smartphone, který představuje jeden z nejtenčích telefonů na trhu. Má totiž 7,9 mm tloušťku a v zahnutých rozích ještě méně. Díky těmto rozměrům a zaobleným zádům padne skvěle do ruky. Navíc váží jen 119 gramů, díky čemuž nebude v kabelce žádnou přítěží.

 

Jeho kryt je vytvořen z přírodních semínek kešu. Inovativní materiál je tak ekologicky šetrný a zároveň vhodný i pro design telefonu. Díky této skladbě na něm nezůstávají otisky prstů ani make-upu. Disponuje připojením 4G LTE, díky čemuž zajistí velmi rychlý přenos mobilních dat.

 

Zadní kamera telefonu vlastní 8 megapixelů včetně LED blesku, zadní pak 5 megapixelů. Zajistí tak perfektní selfie fotky. Pokud nebudete chtít mačkat žádné tlačítko, na fotoaparátu si můžete snadno nastavit speciální funkci, která pořídí fotku, pokud se do fotoaparátu usmějete.

 

S Coolpad Porto lze snadno ovládat televizi nebo například měnit dálkově teplotu klimatizace. Díky zabudovanému infračervenému senzoru tak ušetříte spoustu kroků a přispějete k domácímu pohodlí. K dispozici je v bíle variantě, později i v černé.

Coolpad Modena. Skvělý společník nejen na cesty

 

Na velkém 5,5palcovém displeji Coolpad Modena nebude hraní her, sledov ání videí nebo ukazování fotografií přátelům žádným problémem. Představuje skvělou volbu pro lidi, kteří tráví čas na cestách, jelikož podporuje rychlé 4G LTE. Přichází s trendy designem, tenkým rámečkem kolem displeje a tloušťkou těla pouhých 8,6 mm se zaoblenými zády.

 

Hlavní fotoaparát disponuje 8 megapixely s LED bleskem a video záznam lze pořídit až ve Full HD kvalitě. Vaše videa tak budou na špičkové úrovni. Nabízí rovněž rozšířené funkce, jež přivítá každá žena. Zajistí totiž korekci make-upu, správně nastaví fotoaparát na noční snímek nebo zachytí úsměv a správně ho vyfotografuje. Dostupný je momentálně v bílé barvě, později pak i v černé a luxusní zlaté.

 

Moderní funkce, které vlastní Porto i Modena, myslí na úsporu času. Podporují totiž chytrá gesta, se kterými napíšete na displeje jedno písmeno a spustí se přidružená aplikace. Pro otevření aplikace telefonu tak stačí napsat písmeno „c", pro internetový prohlížeč „e" a pro přehrávač hudby „m". Pro probuzení telefonu nemusíte využít bočního tlačítka, ale stačí poklepat na displej.

 

Ceny obou telefonů jsou více než pohodové. Již dnes jsou v České republice k dostání za doporučenou cenu 3 999 Kč u vybraných internetových prodejců.