úterý 23. únor 2016 0:00

Dáda Patrasová zavzpomínala na dětství a s Janou Šulcovou

Bob a Bobek a Pat a Mat obsadili Tančící dům, a tak se sjely celebrity, aby tuto slávu zahájily. Dáda Patrasová přijela na výstavu Vladimíra Jiránka do Tančícího domu ve velkém stylu a dost jí to seklo.
Z přistavěného Bentley hbitě vyskočila na červený koberec, ujala se moderování výstavy a slavnostně tak otevřela tři patra plná Jiránkových vtipů pro dospělé i kreslených postaviček pro děti. „Jako malá jsem potkávala Vladimíra Jiránka v naší ulici na Malé straně a vzhlížela jsem k němu vždy s úctou, věděla jsem, že je to autor Králíků z klobouku," svěřila se publiku.

 

Příležitost se ukázat nezmeškaly ani dámy Jana Šulcová a Jaroslava Obermaierová, které Jiránkovu tvorbu dobře znají. „Kmotřičky pojďte sem," svolávala Dáda herecké kolegyně a Kateřinou Kornovou, které společně pokřtily Moëtem knihu Jiránkových vtipů.

 

Dáda Patrasová a Kateřina Kornová nejvíce obdivovaly Jiránkovy politické a erotické vtipy. Právě kresleným vtipům patří na výstavě celé patro.

 

Bratr autora Miroslav Jiránek zavítal na vernisáž výstavy Včera a dnes se svou manželkou a dcerou s přítelem, všichni tři Jiránkovi jsou výtvarníci.