úterý 22. listopad 2016 0:00

Pozvánka: Dny korejské kuchyně

Zlata Praha Restaurant ve spolupráci s ambasádou Korejské republiky v České republice připravili unikátní gastronomický zážitek.

Ve dnech 23. - 27. listopadu provoní střešní restauraci Zlatá Praha korejské speciality. O přípravu autentických korejských delikates se budou starat hostující šéfkuchaři z hotelů Grand InterContinental Seoul Parnas & InterContinental Seoul Coex, kteří do Prahy zavítají výhradně k této příležitosti.

 

Hosté bodou moci ochutnat korejskou kuchyni, která patří mezi velmi chutné a mimořádně zdravé. K jídlu je podáváno obvykle mnoho příloh plných rozmanitých chutí a vůní. Hlavni ingredience tvoří především rýže a rýžové nudle, zelenina, mořské plody, maso, houby či sója. Pokrmům dodává patřičnou chuť a aroma hlavně česnek a zázvor.

 

Roman Dolejš, šéfkuchař hotelu InterContinental Prague, doporučuje ochutnat například DWAEJI-BULGOGI - marinované tence nakrájené vepřového maso v omáčce "gochu-jang" (pasta z červených chili papriček), HAEMUL BOKKEUM - různé druhy mořských plodů zprudka osmažených na pánvi wok či tradiční pokrm BEEF JAPCHAE - skleněné nudle s hovězím masem a různými druhy hub a zeleniny.

 

Lákavé pokrmy korejské kuchyně budou nabízeny formou ala carte menu ve dnech 23. - 27. listopadu od 18:00 - 23:30 hodin a v neděli 27. listopadu formou brunche od 11 - 15 hod.

 

Akci dále podpořili Korea Agro-Fisheries & Food Trade Corporation a Korean Food Foundation.

 

Výběr z menu:

 

BEEF JAPCHAE
Nudle s mořskými plody a zeleninou

Na čínské pánvi wok zprudka osmažené skleněné nudle se zeleninou: Skleněné nudle zprudka za stálého míchání osmažené na pánvi wok s hovězím masem a různými druhy hub a zeleniny. Oku lahodící barevný tradiční pokrm, který se podává vždy při velkých shromážděních nebo při zvláštních příležitostech.

 

DAK-GANGJEONG
Sladkokyselé kuře

Dak-gangjeong: Tento pokrm se připravuje smažením kuřecího masa ponořeného do rozpáleného tuku a jeho promícháním se sladko-pikantní omáčkou "gochu-jang" (pasta z červených chili papriček). V Korei jsou populární franšízované provozovny a take-away restauranty nabízející kuřecí maso smažené ponořením do rozpáleného tuku a kořeněná pikantní kuřata bývají charakteristickou položkou na jejich menu. Kořeněné pálivé kuře se připravuje smícháním křehkého, v rozpáleném tuku smaženého kuřecího masa s omáčkou "gochu-jang" nebo se sojovou omáčkou. Smažené kuře podávané společně s pivem se nazývá "chimaek" a představuje jeden z nejznámějších pokrmů korejské pozdně noční jídelní kultury.

 

BIBIMBAP
Rýže vařená v páře s různými druhy zeleniny

Bibimbap: představuje pokrm složený z různých okořeněných druhů zeleniny a masa, který se konzumuje po promíchání všech přísad s "gochu-jang" (pastou z červených chili papriček). Pro lepší chuť použijte různé sezónní druhy zeleniny a přidejte sezamový olej. I jediná miska bibimbap může představovat nutričně vyvážené jídlo, neboť obsahuje různé typy zeleniny. Traduje se, že v minulosti se v korejských palácích pokrm bibimbap nazýval "bibim" nebo "goldongban" a jedl se vždy poslední den v roce.

 

www.intercontinental.com/prague

 

Informace o hotelu InterContinental Prague

Mezinárodní hotel InterContinental Prague se nachází na břehu řeky Vltavy, v centru Prahy na Starém Městě. Svým hostům nabízí 372 pokojů, z nichž je 32 apartmá, dále tři restaurace: Zlatá Praha, Primátor - nabízí nejmodernějším snídaňový buffet v Praze, dále Duke's Bar & Café, relaxační centrum Health Club & Spa InterContinental, dvoupatrové podzemní garáže s kapacitou 190 míst. Pro konání konferencí je k dispozici 14 jednacích místností, které se nachází v přízemí i v 9. patře hotelu, Zlata Praha Catering a mnoho dalších služeb, které jen může špičkový hotel nabídnout.