čtvrtek 27. říjen 2016 0:00

Mercedes s Jakubem Vágnerem na rybách

Populární rybář Jakub Vágner nás jednoho krásného říjnového dne pozval na prohlídku svého vodního království u Sedlčan. Rybníky, které v oblasti spravuje a kde chová i řadu exotických ryb leží v malebné krajině na hranici středočeského a jihočeského kraje.

Hned po příjezdu komfortními Mercedesy, které byly na místě po celou dobu k otestování, nás přivítal věčně usměvavý Jakub. Trpělivě nám odpovídal na naše všetečné dotazy a vysvětloval, jaké jsou pravidla pro rybolov a co za úlovky nás u něj může potkat. Po zahřátí horkým čajem se někteří z nás netrpělivě vrhli k udicím a pokoušeli se o první úlovky.

 

Druhá část z nás se nechala inspirovat okolím a usedla do připravených vozů. Na výběr bylo nepřehlédnutelné SUV Mercedes-Benz GLS, kompaktní kombi CLA shooting brake i atraktivní sportovní kupé SLC, které učarovalo především dámské polovině hostů. S přiloženou mapou jsme měli možnost se podívat do okolí zámku Orlík, na Žďákovský most nebo dokonce na rozhlednu Onen svět.

 

Štěstí nám přálo a při vystoupání na rozhlednu se nám naskytl nádherný pohled do okolní krajiny. Podzim z kopců a luk vymaloval pestrobarevný obrázek. Po krátké jízdě zpět k rybníku jsme byli svědky, jak první z nás začali z vody tahat opravdu krásné úlovky. Objevila se štika, vyza, jeseter sibiřský a mnoho dalších.

 

Absolutní pohodu dokreslovala vůně čerstvých domácích koláčů i grilovaných pochoutek, které bylo nutné trochu vychodit po okolí. Ti z nás, co se vydali od rybníka až k lesu, byli během chvilky odměněni plnou náručí pravých hřibů. A pak, že nerostou. Náš odjezd se blížil, ale nakonec se vlastně nikomu nechtělo jet zpět. Pohoda u rybníka, projížďky krajinou a Jakubovy historky nám byly dobrými společníky. Seděli jsme na břehu a nechali jsme se vyhřívat teplými paprsky podzimního slunce.

 

Z vody se tahali stále větší a neuvěřitelnější úlovky. Poslední ryba, která se nám povedla vylovit, měla opravdu úctyhodné rozměry. Všem nám vykouzlila úsměv na tváři a po společné fotografii jsme ji vypustili mezi její nejbližší. S lehkou nohou jsme se vydali zpět k naší hvězdné flotile, která nás bezpečně dopravila zase do našich městských domovů.