čtvrtek 26. srpen 2021 0:00

Mattoni představuje vratnou skleněnou lahev o objemu 1 l v novém designu

Nová lahev zaujme nejen nadčasovým designem z rukou oceňovaného designera M. Mikovce, ale i první dělitelnou přepravkou na trhu pro komfortnější přepravu. Minerální voda Mattoni je k dostání v neperlivé a perlivé variantě. K dispozici od konce září exkluzivně v prodejnách Lidl.

Mattoni v nové skleněné lahvi osloví především milovníky vkusného stolování, designová lahev o ideálním objemu se hodí na každý stůl. „Servírování minerální vody ve skle na prostřeném stole umocní zážitek ze sdíleného jídla, ať už s přáteli nebo rodinou. Vycházíme touto novinkou vstříc lidem, pro které je stolní etiketa důležitou součástí jídla“, vysvětluje Miroslava Moravcová, manažerka značky Mattoni.

 

Novinkou na českém trhu je i unikátní dělitelná přepravka. Ta umožňuje pohodlnou manipulaci i uskladnění v domácnosti. Z obchodu si zákazník odnese buď 6, nebo 12 lahví. Díky zacvakávacímu mechanismu je oddělení i spojení přepravky ze dvou totožných částí pohodlné. Vracení lahví i přepravek je možné opět v prodejnách Lidl.

 

Litrovou skleněnou lahví Mattoni doplnila své portfolio o další obal splňující principy cirkulární ekonomiky. Mattoni cirkulární přístup uznává – nevytvářet z obalů odpady, ale využívat je stále dokola je jejím cílem. “Se sklem to v Česku umíme již dávno, skleněná zálohovaná Mattoni tedy může být alternativou prozákazníky, kterým vadí, že PET lahve zatím zálohované nejsou,” doplňuje Alessandro Pasquale, generální ředitel Mattoni 1873.

 

Společnost Mattoni1873 je v Česku jedním z hlavních průkopníků zálohování nejen skleněných lahví, ale také PET lahví a nápojových plechovek. Je zakladatelem iniciativy Zálohujme.cz a podílí se na zavádění zálohového systému na Slovensku.

 

Cena litrové lahve Mattoni: 16,90 Kč

Záloha na jednu lahev: 5 Kč

Záloha na celou přepravku: 100 Kč

Záloha na polovinu přepravky: 50 Kč

 

Autor designu lahve: Marek Mikovec

 

O minerální vodě Mattoni

Mattoni je ikonická značka neodmyslitelně spojená s motivem orla již od roku 1873. Přírodní středně mineralizovaná minerální voda s vyváženým poměrem draslíku, hořčíku a vápníku, které jsou nezbytné pro lidské zdraví. Rodí se v hloubce 125 až 230 metrů v panenské přírodě u Karlových Varů. Jedinečná poloha na rozhraní Krušných a Doupovských hor jí dává její nezaměnitelnou chuť. K dostání je v přírodní neperlivé, jemně perlivé i perlivé variantě a nabízí širokou nabídku ochucených variant.