čtvrtek 11. únor 2016 0:00

Soutěž: Vyhrajte víno Templářských sklepů Čejkovice.

Národní vinařské centrum zveřejnilo seznam 100 nejlepších českých vín, která zvítězila v obrovské konkurenci přihlášených vzorků. Smí tak hrdě na své láhvi nosit známku "Salon vín České republiky 2016", chráněnou Úřadem průmyslového vlastnictví ČR. Mezi nejlepší patří v minulosti mnohokrát oceněné Chardonnay 2013 a Hibernal 2014 z nejvyšší řady Sanctus Victoria Templářských sklepů Čejkovice.

Mgr. Lukáš Lukáš, marketingový a obchodní ředitel Templářských sklepů Čejkovice, dodává: „Tato naše nejvyšší řada klade důraz na mimořádnou kvalitu vín od pěstování hroznů a sběru, přes zpracování až po uložení ve sklepě. Pečlivost se nám vyplácí, o čemž svědčí vysoká oblíbenost u zákazníků a mnohá česká i zahraniční ocenění řady Sanctus Victoria, která dlouhodobě potvrzují, že kvalita našich není náhodná."

 

Vychutnejte si originální a kvalitní templářská vína. Aktuální informace lze sledovat na Facebooku Templářských sklepů Čejkovice a na webových stránkách www.templarske-sklepy.cz, kde je možné vína i objednat.

 

Chardonnay, 2013 Bílé víno suché, Pozdní sběr

 

Charakteristika vína

 

Barva vína je světle olivová se slámovými odlesky. Vůně je vydatná, s projevem zralého žlutého ovoce, citrusových plodů, včelího vosku a nastupujícím medovým závěrem. Chuť je strukturovaná, vrstevnatá, naleznete zde tóny kandovaného ovoce a lískového oříšku. Dochuť vína je dlouhá se zřetelnou mineralitou. K vínu se doporučují ovocné saláty a kuřecí steak s broskví.

 

Technologie výroby

Víno bylo vyrobeno šetrnými enologickými postupy. Lisování proběhlo po dvanáctihodinové chladné maceraci na slupce, ostře odkalený mošt byl zakvašen čistou kulturou vinných kvasinek a fermentován při teplotě 16 °C. Po ukončení alkoholového kvašení následovalo tříměsíční ležení vína na jemných kalech.

 

Vlastnosti vína

řada Sanctus Victoria

odrůda Chardonnay

ročník 2013

jakost Pozdní sběr

barva Bílé víno

teplota podávání 10 - 12 °C

objem 0,75l

obsah zbytkového cukru 5 g/l

obsah kyselin 6,5 g/l

obsah alkoholu 12 %

datum sklizně hroznů 11/10/2013

cukernatost hroznů při sklizni 22 °NM

 

Ocenění

 

Salón vín 2016 zlatá medaile

Salón vín 2015 zlatá medaile

Gastroveletrh 2015 zlatá medaile

Víno Bojnice 2014 stříbrná medaile

Festwine Brno 2014 zlatá medaile

Pardubický festival vína 2014 zlatá medaile

Národní soutěž vín velkopavlovická bronzová medaile

 

Hibernal, 2014 Bílé víno polosuché, Kabinetní víno

 

Charakteristika vína

Barva vína je jasně zelenožlutá s odleskem žlutého melounu. Vůně je výrazná a intenzivní, pocítíme kvetoucí černý bez a kompotovanou broskev. Chuť je šťavnatá, připomínající černorybízové bonbónky bon pari, zralý angrešt a nektarinku s dochutí máty peprné. K vínu se doporučují chřest s holandskou omáčkou a špenátová krůtí kapsa.

 

Technologie výroby

Víno bylo vyrobeno šetrnými enologickými postupy. Lisování proběhlo po čtyřhodinové chladné maceraci na slupce, ostře odkalený mošt byl zakvašen čistou kulturou vinných kvasinek a fermentován při teplotě 18°C. Po ukončení alkoholového kvašení následovalo dvouměsíční ležení vína na jemných kalech.

 

Vlastnosti vína

řada Sanctus Victoria

edice 700. let výročí Karla IV.

odrůda Hibernal

ročník 2014

jakost Kabinetní víno

barva Bílé víno

teplota podávání 10 - 12 °C

objem 0,75l

obsah zbytkového cukru 9,6 g/l

obsah kyselin 7,1 g/l

obsah alkoholu 11,5 %

datum sklizně hroznů 2/10/2014

cukernatost hroznů při sklizni 20°NM

 

Ocenění

 

Salón vín 2016 zlatá medaile

Král vín 2015 bronzová medaile

Festwine Brno 2015 stříbrná medaile

Národní soutěž vín velkopavlovické oblasti stříbrná medaile

 

Soutěž:

 

Chcete vyhrát jedno z oceňovaných vín?

 

Pak stačí správně odpovědět na naši soutěžní otázku a mít štěstí:

 

Při kolika stupních se fermentuje kabinetní bílé víno Hibernal 2014?

 

Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 28. 2. 2016 s uvedením vaší odpovědi, jména a příjmení, emailové adresy a telefonního čísla.

 

Do předmětu emailu nezapomeňte uvést "Templářské sklepy Čejkovice."