Mgr. Lukáš Lukáš, marketingový a obchodní ředitel Templářských sklepů Čejkovice, dodává: „Tato naše nejvyšší řada klade důraz na mimořádnou kvalitu vín od pěstování hroznů a sběru, přes zpracování až po uložení ve sklepě. Pečlivost se nám vyplácí, o čemž svědčí vysoká oblíbenost u zákazníků a mnohá česká i zahraniční ocenění řady Sanctus Victoria, která dlouhodobě potvrzují, že kvalita našich není náhodná."
Vychutnejte si originální a kvalitní templářská vína. Aktuální informace lze sledovat na Facebooku Templářských sklepů Čejkovice a na webových stránkách www.templarske-sklepy.cz, kde je možné vína i objednat.
Chardonnay, 2013 Bílé víno suché, Pozdní sběr
Charakteristika vína
Barva vína je světle olivová se slámovými odlesky. Vůně je vydatná, s projevem zralého žlutého ovoce, citrusových plodů, včelího vosku a nastupujícím medovým závěrem. Chuť je strukturovaná, vrstevnatá, naleznete zde tóny kandovaného ovoce a lískového oříšku. Dochuť vína je dlouhá se zřetelnou mineralitou. K vínu se doporučují ovocné saláty a kuřecí steak s broskví.
Technologie výroby
Víno bylo vyrobeno šetrnými enologickými postupy. Lisování proběhlo po dvanáctihodinové chladné maceraci na slupce, ostře odkalený mošt byl zakvašen čistou kulturou vinných kvasinek a fermentován při teplotě 16 °C. Po ukončení alkoholového kvašení následovalo tříměsíční ležení vína na jemných kalech.
Vlastnosti vína
řada Sanctus Victoria
odrůda Chardonnay
ročník 2013
jakost Pozdní sběr
barva Bílé víno
teplota podávání 10 - 12 °C
objem 0,75l
obsah zbytkového cukru 5 g/l
obsah kyselin 6,5 g/l
obsah alkoholu 12 %
datum sklizně hroznů 11/10/2013
cukernatost hroznů při sklizni 22 °NM
Ocenění
Salón vín 2016 zlatá medaile
Salón vín 2015 zlatá medaile
Gastroveletrh 2015 zlatá medaile
Víno Bojnice 2014 stříbrná medaile
Festwine Brno 2014 zlatá medaile
Pardubický festival vína 2014 zlatá medaile
Národní soutěž vín velkopavlovická bronzová medaile
Hibernal, 2014 Bílé víno polosuché, Kabinetní víno
Charakteristika vína
Barva vína je jasně zelenožlutá s odleskem žlutého melounu. Vůně je výrazná a intenzivní, pocítíme kvetoucí černý bez a kompotovanou broskev. Chuť je šťavnatá, připomínající černorybízové bonbónky bon pari, zralý angrešt a nektarinku s dochutí máty peprné. K vínu se doporučují chřest s holandskou omáčkou a špenátová krůtí kapsa.
Technologie výroby
Víno bylo vyrobeno šetrnými enologickými postupy. Lisování proběhlo po čtyřhodinové chladné maceraci na slupce, ostře odkalený mošt byl zakvašen čistou kulturou vinných kvasinek a fermentován při teplotě 18°C. Po ukončení alkoholového kvašení následovalo dvouměsíční ležení vína na jemných kalech.
Vlastnosti vína
řada Sanctus Victoria
edice 700. let výročí Karla IV.
odrůda Hibernal
ročník 2014
jakost Kabinetní víno
barva Bílé víno
teplota podávání 10 - 12 °C
objem 0,75l
obsah zbytkového cukru 9,6 g/l
obsah kyselin 7,1 g/l
obsah alkoholu 11,5 %
datum sklizně hroznů 2/10/2014
cukernatost hroznů při sklizni 20°NM
Ocenění
Salón vín 2016 zlatá medaile
Král vín 2015 bronzová medaile
Festwine Brno 2015 stříbrná medaile
Národní soutěž vín velkopavlovické oblasti stříbrná medaile
Soutěž:
Chcete vyhrát jedno z oceňovaných vín?
Pak stačí správně odpovědět na naši soutěžní otázku a mít štěstí:
Při kolika stupních se fermentuje kabinetní bílé víno Hibernal 2014?
Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 28. 2. 2016 s uvedením vaší odpovědi, jména a příjmení, emailové adresy a telefonního čísla.
Do předmětu emailu nezapomeňte uvést "Templářské sklepy Čejkovice."