pondělí 30. listopad 2015 0:00

Tip na lyže: Špičkové lyžařské středisko Lech Zürs

Slavné pětihvězdičkové lyžařské středisko nabízí perfektní místo pro zimní radovánky. Najdete zde neuvěřitelné množství sjezdovek všech druhů náročnosti, téměř padesát vleků a jistotu sněhové pokrývky od prosince až do dubna, přesně to je luxusní vorarlberské středisko Lech Zürs.

Čekají tu na vás úžasné scenérie, parádně upravené sjezdovky, závratný volný terén, spousta zimních aktivit, alpské wellness procedury, skvělé služby a perfektní zázemí. Již déle než 100 let je Lech Zürs na Arlbergu jednou z nejlepších oblastí zimních sportů na světě. Luxusní hotely i apartmány mají ten nejvyšší standard a kulturní a sportovní akce ještě víc umocňují popularitu celé oblasti.

 

Lech Zürs najdete v západním Rakousku na pomezí dvou spolkových zemí: Tyrolska a Vorlarlbergu. V těsném sousedství se nachází i druhé slavné středisko západního Rakouska: St. Anton. Místa jsou propojeny skibusy, a pokud si koupíte arlberský superskipas, můžete prozkoumat téměř 340 kilometrů sjezdovek. Díky tomu se Arlberg řadí mezi největší zimní střediska na světě.

 

Oblast získala jméno po staré vesničce, opuštěné do vybudování okolních sjezdovek. Lech tvoří jeden lyžařský areál se Zürsem, který leží o něco výše (1716 m). Lech-Zürs je propojený lanovkou s dalším střediskem Schröcken-Warth, což počet sjezdovek v celém areálu zdvojnásobuje.

Lech se nachází v nadmořské výšce 1 470 až 2 438 m a z Prahy sem autem dojedete zhruba za sedm hodin. A i když je toto středisko oblíbeným místem královských rodin (nizozemská královna sem jezdí pravidelně každý rok), své si zde najdou všichni milovníci zimních sportů.

 

Ideální v Lechu je hlavně to, že vzhledem k počtu sjezdovek, zde prakticky nehrozí fronty na vleky a nikde vás většinou nebudou blokovat davy lyžařů. Je pravda, že ceny ubytování přímo v Lechu jsou o něco dražší, ale pokud si spočítáte poměr cena-výkon, vyjde vám právě Lech jako jedno z nejlepších lyžařských oblastí v Rakousku.

 

Sjezdovky v oblasti jsou propojené takzvaným "Weisse Ring" neboli 22 km značeným okruhem, překonávající téměř 5.500 m převýšení vedoucí z Lechu přes Rüfikopf a Hexenboden do Zürsu a odtud zpět přes Zug a Oberlech. Místo je tak dokonale propojeno a vy si můžete vychutnávat různorodost lyžování po různých kopcích.

 

Více info najdete na: www.lech-zuers.at

 

Foto Vorarlberg Tourist Board