úterý 17. prosinec 2019 0:00

Romantická dovolená v Německu

Královský Güstrow je renesanční zámek v centru dění Güstrow nad řekou Nebel často stojí ve stínu baltské metropole Rostock. Toto útulné rezidenční město se nachází ve vzdálenosti asi 40 kilometrů od Rostocku, má téměř 30 000 obyvatel a může nabídnout mnoho historie i architektonických krás.

Například Güstrowská bazilika patří k tomu nejcennějšímu, co nabízí severoněmecká gotika z režného zdiva. V bazilice visí také socha „Der Schwebende“ (vznášející se) od Ernsta Barlacha. Známý německý sochař byl s tímto městem a katedrálou po celý život kreativně spojen, stejně jako spisovatel Uwe Johnson.

 

Nablýskané centrum města Güstrow – to je od nedávna opět místní zámek, který trůní na malé vyvýšenině nad městem. Po rozsáhlých sanačních pracích zde mohou návštěvníci objevovat jednu z nejvýznamnějších renesančních staveb na severu Německa. Na rozdíl od zámku ve Schwerinu, který byl v 19. stolení historicky pozměněn, zůstala více než 400 let stará rezidence v Güstrow s nákladně omítnutým režným zdivem zachována téměř v originálním stavu. I v zimě stojí za návštěvu famózní renesanční zahrada s ornamentálním loubím a působivými vodními příkopy, které obklopují zámek. 

 

Romantická cesta za sněhem Saské Švýcarko

 

Když v zimě táhnou saským Švýcarskem mlhy, vypadá jako klidný, zakletý pohádkový svět. Výrazné, tmavé stolové hory vyčnívají z moře mraků jako ostrovy. Velice často se však i v mnoha zimních dnech jihovýchodně od Drážďan objeví slunce. V tuto roční dobu je Saské Švýcarsko tajným tipem – a útočištěm pro romantiky, požitkáře a všechny, kdo chtějí ven z města. Bezpečné turistické cesty a vyhlídky na magický skalní svět zde má člověk téměř sám pro sebe. Pro zimní turistiku je zvlášť vhodné pohoří Pfaffenstein a výrazný Lilienstein.

 

Na Pfaffensteinu trůní symbol regionu: nejznámější „skalní věž“ na světě. Je to 43 metrů vysoká „Barbarka“. V cíli cesty na návštěvníky čeká historický „hostinec Pfaffenstein“ s regionální kuchyní a se skvělými přírodními výhledy do všech čtyř světových stran. Lilienstein je zase jediná, a zároveň nejimpozantnější stolová hora na pravém břehu Labe. Po jejím zdolání se nabízí jedno z nejkrásnějších panoramat Labských pískovců. Fauna a flora tohoto křehkého přírodního prostředí je od roku 1990 chráněna pracovníky národního parku Saské Švýcarsko.

 

Hotel Der Öschberghof

 

Golfový a konferenční hotel Der Öschberghof se nachází ve městě Donaueschingen mezi Černým lesem, Švýcarskem a Bodamským jezerem v jižním Německu.

 

 

Hotel Der Öschberghof je ideální volbou pro golfisty a milovníky wellness. Nabízí 18jamkové golfové hřiště a konferenční prostor sestávající z tématické vesnice bavorských chat.

 

Ve 3 restauracích hotelu Öschberghof se podávají regionální a mezinárodní jídla. V teplém počasí lze stolovat na terase s výhledem na golfové hřiště.

 

Na místě najdete golfovou akademii a obchod s golfovou módou a doplňky. 

 

Adresa: Golfplatz 1, Donaueschingen, Donaueschingen, Německo, 101, 78166

https://www.oeschberghof.com/