pondělí 5. únor 2024 0:00

Vstupte do LEGO světa! Na Šestce otevírá interaktivní zábavní centrum BRICK CORNER

Fanoušci oblíbené stavebnice LEGO mají od tohoto roku nový cíl. Nachází se v obchodním centru Šestka, kde bylo právě otevřeno interaktivní zábavní centrum BRICK CORNER. Kromě originálních exponátů obřích rozměrů tu na návštěvníky čekají herní zóny nebo možnost vytvořit si vlastní LEGO film.

Do Šestky se nejezdí pouze za nákupy, ale také za zážitky a zábavou. Ty budou na návštěvníky nově čekat také v zábavním centru BRICK CORNER, unikátním světě postaveném ze stavebnice LEGO. Dospělí i děti tady na prostoru o rozloze téměř 300 m2 najdou zábavu na celé dny.

 

„Máme tu unikátní modely, které dosahují obřích rozměrů. Z velké části se jedná o naše vlastní exponáty, které jsme doplnili setovými modely,“ říká Petr Čejka, autor celého projektu a zároveň stavitel modelů, kterým věnoval více než pět let života a stovky hodin práce.

 

„K tomu nejzajímavějšímu patří Bradavický hrad s Velkou síní a věží. Jako jediní jsme ho postavili včetně vnitřních prostor v reálném poměru vůči velikosti LEGO figurky – věž tak měří 215 cm,“ vypráví Čejka. „Jsem hrdý také na náš hrad z filmu Legenda o Robinu Hoodovi nebo na velké pirátské dioráma,“ dodává.

 

BRICK CORNER ovšem není jen výstava již hotových exponátů. Jedná se o interaktivní zábavní centrum plné herních zón. „Tento koncept je v Česku naprosto unikátní. Nechceme, aby se lidé jen dívali na to, co postavil někdo jiný. Naopak ukazujeme, že LEGO je hračka, která patří do 21. století, která rozvíjí představivost, kreativitu a jemnou motoriku, která se dnes vytrácí,“ popisuje Čejka. „V minulosti už jsme podobný koncept provozovali v pražských Kbelích a víme, jak těžko od nás odcházeli děti i dospělí. Často se nám návštěvníci vraceli opakovaně a trávili u nás celé dny. A nyní jsme na Šestce tento koncept posunuli ještě dál, modernizovali jsme ho a vizuálně dostali na vyšší úroveň.“

 

Můžete si tak například postavit vlastní auto a otestovat jeho rychlost na závodní dráze, kde se poměříte s dalšími návštěvníky. Budete pomocí vlastnoručně postavených robotů střílet na elektronické terče nebo si vytvoříte vlastní LEGO film v movie boxu. „Pro zájemce, kteří by si chtěli vytvořit animovaný film, jsou v centru Brick Corner připravena různá prostředí. Sestaví si vlastní figurku a vyberou si, zda ji umístí do prostředí např. z cyklu Star Wars. Následně pořídí sérií snímků v různých fázích a speciální software panáčka typickým způsobem rozpohybuje. Následně si výsledek pošlete na email,“ upřesňuje Petr Čejka.

 

Obchodní centrum Šestka tak nadále pokračuje ve své dlouhodobé proměně, která vede nejen k výrazně větší zaplněnosti obchodních prostorů, ale zejména k daleko pestřejší škále aktivit. V Šestce se nachází například nejmodernější fitness centrum Gymstory, pravidelně se tu konají umělecké výstavy ve SKY GALLERY Šestka a hostí také zajímavé akce jako Den zdraví nebo autoveteránský sraz CLASSIC DRIVE.

 

„Vážíme si toho, že si BRICK CORNER vybral právě naše prostory. Díky tomu můžeme našim návštěvníkům nabídnout nový druh zábavy a zážitku. Snažíme se, aby návštěva Šestky nebyla pouze o nákupech, ale aby byla

 

opravdu hodnotným společným časem pro celé rodiny. A to BRICK CORNER splňuje dokonale,“ říká Lenka Šátková, marketingová manažerka Šestky.

„To je také důvod, proč jsme si vybrali právě Šestku, která je svým konceptem zajímavá a originální. Návštěvníkům nabízí něco víc než jiná obchodní centra, chce jim mimo nákupů zprostředkovat také zážitky a snaží se, aby čas v centru byl zábavný pro všechny. To přesně odpovídá naší filozofii,“ dodává Čejka, proč si BRICK CORNER vybral z řady nabídek právě Šestku.

 

Vstupné se platí od 105 cm výšky a začíná na 250 Kč. Je ovšem možné zakoupit také výhodnější balíčky, o kterých najdete více informací na webu www.brickcorner.cz. Vstup je přitom možný pro návštěvníky od pěti let, což je hranice určena samotnou stavebnicí LEGO na jejích krabicích, kterou BRICK CORNER respektuje.