pondělí 30. říjen 2017 0:00

Dopřejte svému organismu restart v podobě podzimního detoxu

Pokud jste se během letních měsíců příliš nehlídali a snadno podléhali nástrahám v podobě nezdravého smaženého jídla, ochlazujících drinků s obsahem alkoholu, sladkých zmrzlin a ochucených ledových káviček, patrně jste si nevědomky zahltili organismus řadou toxických látek.

Proto pokud se s příchodem podzimních měsíců cítíte vyčerpaní, podráždění a každá sebemenší fyzická námaha vás vyřadí z běžného chodu i na několik dní, měli byste pouvažovat o celkové detoxikaci organismu.

 

Na poli detoxikačních kúr se můžete v současné době setkat s opravdu širokou nabídkou metod i jednotlivých očistných produktů. Patrně nejrozšířenějším způsobem je několikadenní půst vedoucí k odplavení toxinů z těla a celkovému pročištění. Tato metoda však rozhodně není pro každého a zdržet by se ho měli všichni, kdo s detoxem teprve začínají.

 

V počátcích vám sice může úsilí značně usnadnit množství publikací zabývajících se podrobně tématem detoxikace včetně správných postupů, vždy je ale lepší zvolit očistu pod dohledem zkušeného odborníka. Ten na základě zdravotního stavu dokáže sestavit takový program, který neposkytuje plošné informace, ale je naopak zacílen dle potřeb, preferencí a dispozic daného jedince.

 

Detoxikace pod dohledem

 

Do rukou odborníka se nemusíte svěřovat pouze v případě půstu, stejně dobré je poradit se i s dalšími metodami detoxikačních kúr. K těm se řadí pročištění organismu speciálně upravenou stravou, zpravidla zeleninovými a ovocnými šťávami, oblibě se však těší i kúry založené na ajurvédském jídelníčku nebo konzumaci přírodních sirupů a bylinných extraktů. Za vyzkoušení rozhodně stojí preparáty informační medicíny Joalis, které jsou založené na čistě přírodní bázi a jsou vyráběny mercerací vybraných bylin.

 

Doplňky stravy, nejčastěji v podobě kapek s rostlinným výluhem, lze zakoupit samostatně nebo v kombinaci s komplexním poradenstvím zkušeného terapeuta. Ten na základě vstupního pohovoru a v kombinaci s výsledky speciálního přístroje Salvia určí konkrétní typ vaší toxické zátěže a následně doporučí vhodnou očistnou kúru včetně konkrétních preparátů a vhodné životosprávy.

 

Čemu se při očistě vyhnout?

 

Jste-li rozhodnuti svému tělo stoprocentně ulevit a dopřát mu před zimními měsíci řádnou očistu, zkuste se mimo zvolenou kúru zaměřit i na další faktory, které se mohou negativně podepsat na vašem zdraví. Pokuste se tedy vyřadit z jídelníčku těžká, tučná a smažená jídla, omezte konzumaci mléčných výrobků a alkoholu, a vyvarujte se lepku a pochutinám s rafinovanými cukry. Při detoxu se taktéž nedoporučuje konzumace kávy nebo aromatických čajů, naopak je dobré zařadit čaje bylinkové. Samozřejmostí je dostatečný pitný režim, odpočinek, kvalitní spánek a v případě kuřáků i omezení přívalu toxinů prostřednictvím cigaret.