pátek 29. leden 2016 0:00

Termální lázně v Gasteinském údolí splní i ještě nevyřčená přání

Gasteinské termální lázně jsou architektonicky jedinečné a jejich nabídka lázeňského programu je nekonečná. Hovíme si v teplé bublající termální vodě, užíváme si nejrůznějších léčebných terapií, kosmetických ošetření, masáží či bohatého programu pohybových aktivit. A při tom všem se můžeme dívat prosklenými stěnami na impozantní horský svět.

Skalní termální lázně v Bad Gasteinu jsou oázou lázeňských požitků, jimž dominují bazény s příjemně teplou termální vodou, areál se saunami, ozdravné a zkrášlující terapie, zóny odpočinku a kulinářské lahůdky v přilehlé restauraci. Nádherný výhled na horský svět tvoří neopakovatelnou kulisu při všech lázeňských aktivitách.

 

Alpské termální lázně v Bad Hofgasteinu poskytují velmi bohatou nabídku lázeňských radovánek. Jsou rozděleny do šesti tematicky odlišných areálů, zaměřených na děti, ženy, sportovce, milovníky saun, odpočinku a kulinářských lahůdek. Ze všech prostor se otevírá jedinečný pohled na okolní alpské vrcholy.

 

Tradice gasteinského lázeňství je velmi stará. Již před mnoha staletími se zde léčili lidé s nejrůznějšími neduhy, neboť znali účinek ozdravných látek, které se zde vyskytují. Kombinace ušlechtilého plynu radonu, termálních pramenů a také nadmořské výšky je v této formě naprosto unikátní. Gasteinské údolí je dnes špičková lázeňská oblast, jejíž součástí jsou prvotřídní hotely, terapeutická zařízení, rehabilitační pracoviště a oázy wellnessu. Největší lázeňskou atrakcí jsou zde bezpochyby podzemní léčebné štoly.

 

Díky tomu, že je zde vysoká vlhkost a konstantní teplota, se zde úspěšně léčí pacienti trpící alergiemi, nemocemi horních cest dýchacích či chorobami pohybového ústrojí. Gasteinská lázeňská zařízení se specializují také na poúrazovou a pooperační rehabilitaci.