Apetit

pátek, 06 prosinec 2019
Rybí polévka – klasika, která nemůže u štědrovečerní večeře chybět. S projektem Zrozeno v EU vám přinášíme netradiční recept na tento pokrm.
pátek, 29 listopad 2019
Vánoční přípravy zpravidla začínají pečením cukroví a perníčků, které potřebují trochu času, aby v chladu zkřehly a byly prostě k nakousnutí. Stejné je to i s vánočkou a štolou. Pokud se rozhodnete pro varianty s tvarohem, měkké jsou prakticky rovnou po vytažení z trouby. Že nemáte na pečení cukroví čas?
pondělí, 25 listopad 2019
Začali jsme zlehka a posnídali ovesný pohárek s podzimním ovocem, medem a ořechy. K obědu jsme zpracovali brambory a několik klobás a uvařili si zelňačku a jako druhý chod bramborovou omeletu na pivě. K čaji o páté jsme si dali nadýchanou jablkovou bábovku, servírovanou s kopečkem zakysané smetany.
pátek, 22 listopad 2019
Prestižnější, významnější, silnější. Nový výběr nejlepších českých restaurací, určený pro všechny milovníky kvalitní gastronomie, právě přichází. Průvodce NEJLEPŠÍ RESTAURACE OCENĚNÉ ZLATÝMI LVY přináší aktuální publikaci výsledků pro sezónu 2020. Letos poprvé kniha vychází v praktické česko-anglické verzi, díky čemuž se stává také skvělým dárkem pro zahraniční hosty. Připravilo ji nakladatelství TopLife Czech.
čtvrtek, 21 listopad 2019
Všichni již mluví o tom, jak se proteiny z hmyzu stanou jedním z pilířů naší stravy v budoucnosti. Ale ta přichází už teď. Unikátní český start-up se pustil do přípravy slaných pochoutek z hmyzu – křupavých červíků WORM UP. Ty můžete použít nejen samostatně k „mlsání“, ale také přidat do jídla a připravit si netradiční pizzu nebo špagety.
pondělí, 18 listopad 2019
Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.
čtvrtek, 07 listopad 2019
Tak zase po roce vyndáme formičky a pustíme se do pečení vánočního cukroví – adventní čas právě začíná. Jak ale se všemi těmi dobrotami skloubit naši celoroční snahu zdravěji jíst? Zkuste letos pečení s Ghíčkem! Nejenže cukroví získá tu správnou chuť a vůni, navíc prospějete i svému zdraví.
úterý, 05 listopad 2019
Vánoce bezesporu patří k nejvýznamnějším svátkům v roce, kdy se sejdeme se svými blízkými v úzkém rodinném kruhu. Města, domy i okolí jsou slavnostně vyzdobená, nakupují se dárky a peče vánoční cukroví. Oslavy probíhají nejenom 24.prosince na Štědrý den, ale také 25.prosince na Boží hod a 26.prosince na svatého Štěpána.
středa, 30 říjen 2019
Milovníci čokolády by si neměli nechat ujít návštěvu nové výrobny Pražské čokolády Steiner & Kovarik v Plzeňské ulici na Praze 17. Tady se můžete podívat, jak se čokoláda vyrábí – a to od zpracování kakaových bobů po finální produkt a také zjistit co do ní správně patří.
středa, 23 říjen 2019
Milovníci klasických vařených brambor ve slupce musí jásat. K dostání jsou brambory vypěstované v České republice, které dozrály za našich klimatických podmínek. Kromě klasiky – másla, mléka a pažitky můžete v kuchyni k uvařené bramboře podávat třeba i rozmíchaný tvaroh s nasekanou bazalkou. Výbornou kombinací je i vařený chřest s holandskou omáčkou, kombinace, která je vyhledávanou delikatesou. Máte-li kvalitní ingredience, úspěch je zaručen.