Apetit

středa, 18 červenec 2018
Léto je již v plném proudu, děti i rodiče si užívají prázdnin a dovolených. V teplých horkých dnech je třeba dočerpat energii lehkým jídlem, proto Mlékárna Valašské Meziříčí připravila dva recepty, které zasytí, ale zároveň jsou velmi lehké. Do těchto receptů byly použity výrobky Mlékárny Valašské Meziříčí, ať už Kefírové mléko nízkotučné či Kysaná smetana z Valašska. Výrobky jsou k dostání v celé obchodní síti. Recepty jsou velmi jednoduché, proto je mohou maminky či babičky vařit nebo péct s dětmi, a tak je v létě lehce zabavit.
úterý, 17 červenec 2018
Co s další úrodou rybízu, když už jste zásobili sklep spoustou džemu a všechny sousedy rybízovou bublaninou? Na řadě je osvěžující letní dezert v podobě chlazeného rybízového želé. Kromě rybízu budete potřebovat už jen vanilkový puding a trochu cukru a vody. A co je hlavní, je to typ receptu, který všichni zbožňují - za 15 minut je hotový.
neděle, 08 červenec 2018
Dlouhá zima je za námi a všichni už netrpělivě očekáváme teplé dny plné slunce, které jdou ruku v ruce s chladivým mlsáním v podobě zmrzlin. Pokud se těšíte i vy, pak máme pro Vás dobrou zprávu. Letošní rok 2018 je totiž rokem, kdy se po 69 letech na český trh vrací legendární značka Polárka, která přináší čtyři zbrusu nové výrobkové řady zmrzlin. Polárku si jistě mnoho z nás pamatuje, protože svého času byla ikonou mezi zmrzlinami. Málokdo už ale ví, jaký příběh stojí za vznikem této značky.
úterý, 03 červenec 2018
Světové studie prokázaly léčivé účinky látek obsažených v kávových zrnech. I přesto se však najdou někteří odborníci, kteří důkazy vyvrací. A tak vzniká prostor, pro neustálou diskusi, spekulaci a výměnu názorů. Pojďme společně proniknout do voňavého světa kávy, představit si správný způsob přípravy a ukázat si možnosti, jak zužitkovat zdravý obsah, který tato plodina ukrývá.
úterý, 26 červen 2018
Restaurace L'Osteria, jejíž oblíbený koncept úspěšně funguje již v pěti evropských zemích, slavnostně otevřel svou první restauraci v Čechách. Jejím zázemím jsou prostory architektonického skvostu budovy Drn na Národní třídě v Praze. Rodinná atmosféra, čilý ruch, skvělé jídlo a pití a promyšlený interiér v duchu "srdečného Itala od vedle" - to jsou prvky, které dělají L'Osterii jedinečnou a které přilákaly řadu českých celebrit, které si nenechají dobré italské jídlo ujít.
středa, 20 červen 2018
Cesta Cédrica Picota k titulu světově uznávaného someliéra byla dlouhá. Jeho profesní dráha ho přivedla až do kulinářského ateliéru Ola Kala v Praze, kde bude pořádat kurzy o víně. Základem jeho vytříbených chutí mu v dětství byla pestrá domácí strava z domácích surovin.
čtvrtek, 14 červen 2018
Celá řada potravinářských a zemědělských výrobků má u spotřebitelů dobrou pověst a spotřebitelé vědí, že se za určitým označením schovává jistá kvalita či požadované vlastnosti daného produktu. Chráněná zeměpisná označení a označení původu jsou v tomto ohledu pro spotřebitele určitým vodítkem. Zaručují určité kvalitativní parametry.
středa, 13 červen 2018
Grilované dobroty jsou po chladných měsících vítaným osvěžením. Kuchtění venku na zahradě, na terase nebo v městských parcích má své neopakovatelné kouzlo. Pokud si chceme dopřát lákavé pochoutky, neměli bychom zapomínat na několik důležitých zásad.
úterý, 29 květen 2018
Přinášíme vám zdravé letní recepty, po kterých nepřiberete. Udělejte si pohodu, vyndejte gril a jen tak si užívejte krásné počasí. Máme pro vás recepty na hlavní jídla i na dezerty.
pátek, 25 květen 2018
Léto je tu. Abyste vypadaly v bikinách na pláži opravdu top ještě neznamená, že je třeba si odpustit letní dezerty. Jahody, ale i maliny nebo borůvky jsou hlavní složkou dokonalých letních zákusků, kterými uchvátí každá hostitelka.