Apetit
čtvrtek, 02 listopad 2017
Štrůdl, jednohubky s česnekovou pomazánkou, šunkové chlebíčky, bábovka... O svátcích si rádi dopřáváme tradice, avšak při vánočním či silvestrovském posezení s rodinou a přáteli si můžeme dovolit zahnat každoroční nudu originálními chutěmi. Vyzkoušejte některý z receptů s kaki a oživte svou sváteční tabuli.
pondělí, 23 říjen 2017
Pod plísňovým kabátkem se ne vždycky skrývá stejná sýrová pochoutka. Dokážete rozeznat rozdíl mezi pravým hermelínem a jinými sýry s bílou plísní? Liší je od sebe například vůně, textura a samozřejmě i chuť. Odhalte taje výroby tuzemských hermelínů, správného způsobu jejich skladování a ujistěte se, že víte, na čem si k vínu pochutnáte.
pondělí, 16 říjen 2017
Stará legenda praví, že když si smrtelník na Halloween navlékne své oblečení naruby a zvolí chůzi vzad, spatří o půlnoci čarodějnici. Dýně, černé kočky a duchové – to jsou tradiční znaky tohoto anglosaského svátku. Buďte letos originální a oslavte Halloween stylově. Připravte pro vaši rodinu a přátele hrůzostrašné občerstvení.
pátek, 13 říjen 2017
Máte rádi opravdu kvalitní kávu? S kávou Lavazza si i v pohodlí vašeho domova připravíte dokonalou kávu, která se hravě vyrovná té z vaší oblíbené kavárny. Přineste si domů kousek Itálie a ochutnejte jedinečnou mletou kávu Lavazza Qualità Oro, která vás překvapí jemně sladkou chutí a nezaměnitelným aroma.
úterý, 03 říjen 2017
Napadlo vás někdy využít v kuchyni mošt a zpestřit si tímto lahodným mokem některé pokrmy? Pokud ne, nastal čas na drobné experimenty. Jenom nezapomínejte, že základem každého chutného a zdravého jídla jsou kvalitní ingredience. Ty poznáte mj. podle značek kvality nacházející se na jejich obalech. Nejznámější z nich je např. Klasa, Regionální potravina nebo třeba tzv. biozebra. Dobrou chuť!
středa, 27 září 2017
Lesy, ovocné sady a vinohrady v údolích se předhánějí ve své pestrosti barev, o něco výše slunce zahaluje modřínové lesy a skály zlatým světlem. Krásnější místo na turistiku než Jižní Tyrolsko na podzim byste asi nenašli. A kdy jindy také poznat jihotyrolskou gastronomii. Törggelen, oslava nového vína a jídla a největší událost podzimu v Jižním Tyrolsku, začíná již v těchto dnech na statcích místního farmářského sdružení Roter Hahn.
úterý, 26 září 2017
Oranžové ovoce kaki označovali staří Řekové jako plod bohů a s právě přicházející zimou se blíží jeho sezóna. Sladké, šťavnaté ovoce bez pecek a semínek nejenom skvěle chutná, ale je doslova nabité zdravím. Hojně jej využívá třeba tradiční čínská medicína a výsledky moderních vědeckých studií jí dávají za pravdu. Jak kaki bojuje se zdravotními neduhy?
čtvrtek, 21 září 2017
Padající listí, dozrávající ovoce, sklizeň a čas přípravy na zimu. To vše značí podzim. Astronomický podzim začíná podzimní rovnodenností, což je na severní polokouli kolem 23. září a končí zimním slunovratem 21. prosince. V meteorologii jsou souhrnným termínem podzim označeny měsíce září, říjen a listopad.