Apetit

čtvrtek, 02 listopad 2017
Štrůdl, jednohubky s česnekovou pomazánkou, šunkové chlebíčky, bábovka... O svátcích si rádi dopřáváme tradice, avšak při vánočním či silvestrovském posezení s rodinou a přáteli si můžeme dovolit zahnat každoroční nudu originálními chutěmi. Vyzkoušejte některý z receptů s kaki a oživte svou sváteční tabuli.
pondělí, 23 říjen 2017
Pod plísňovým kabátkem se ne vždycky skrývá stejná sýrová pochoutka. Dokážete rozeznat rozdíl mezi pravým hermelínem a jinými sýry s bílou plísní? Liší je od sebe například vůně, textura a samozřejmě i chuť. Odhalte taje výroby tuzemských hermelínů, správného způsobu jejich skladování a ujistěte se, že víte, na čem si k vínu pochutnáte.
pondělí, 16 říjen 2017
Stará legenda praví, že když si smrtelník na Halloween navlékne své oblečení naruby a zvolí chůzi vzad, spatří o půlnoci čarodějnici. Dýně, černé kočky a duchové – to jsou tradiční znaky tohoto anglosaského svátku. Buďte letos originální a oslavte Halloween stylově. Připravte pro vaši rodinu a přátele hrůzostrašné občerstvení.
pátek, 13 říjen 2017
Máte rádi opravdu kvalitní kávu? S kávou Lavazza si i v pohodlí vašeho domova připravíte dokonalou kávu, která se hravě vyrovná té z vaší oblíbené kavárny. Přineste si domů kousek Itálie a ochutnejte jedinečnou mletou kávu Lavazza Qualità Oro, která vás překvapí jemně sladkou chutí a nezaměnitelným aroma.
středa, 04 říjen 2017
Uskladněné ovoce přímo láká k pečení koláčů! Cukrářky a kuchaři pro vás vybrali hned tři osvědčené recepty na zdravé sladkosti, které vám zpříjemní podzimní dny. 
úterý, 03 říjen 2017
Napadlo vás někdy využít v kuchyni mošt a zpestřit si tímto lahodným mokem některé pokrmy? Pokud ne, nastal čas na drobné experimenty. Jenom nezapomínejte, že základem každého chutného a zdravého jídla jsou kvalitní ingredience. Ty poznáte mj. podle značek kvality nacházející se na jejich obalech. Nejznámější z nich je např. Klasa, Regionální potravina nebo třeba tzv. biozebra. Dobrou chuť!
středa, 27 září 2017
Lesy, ovocné sady a vinohrady v údolích se předhánějí ve své pestrosti barev, o něco výše slunce zahaluje modřínové lesy a skály zlatým světlem. Krásnější místo na turistiku než Jižní Tyrolsko na podzim byste asi nenašli. A kdy jindy také poznat jihotyrolskou gastronomii. Törggelen, oslava nového vína a jídla a největší událost podzimu v Jižním Tyrolsku, začíná již v těchto dnech na statcích místního farmářského sdružení Roter Hahn.
úterý, 26 září 2017
Oranžové ovoce kaki označovali staří Řekové jako plod bohů a s právě přicházející zimou se blíží jeho sezóna. Sladké, šťavnaté ovoce bez pecek a semínek nejenom skvěle chutná, ale je doslova nabité zdravím. Hojně jej využívá třeba tradiční čínská medicína a výsledky moderních vědeckých studií jí dávají za pravdu. Jak kaki bojuje se zdravotními neduhy?
středa, 20 září 2017
Matcha je specifický druh zeleného čaje, který se vyznačuje zářivě zelenou barvou. Tuto barvu získává díky tomu, že se krátce před sklizní čajová pole zakrývají černou plachtou, která nepropouští světlo.
čtvrtek, 21 září 2017
Padající listí, dozrávající ovoce, sklizeň a čas přípravy na zimu. To vše značí podzim. Astronomický podzim začíná podzimní rovnodenností, což je na severní polokouli kolem 23. září a končí zimním slunovratem 21. prosince. V meteorologii jsou souhrnným termínem podzim označeny měsíce září, říjen a listopad.