Apetit

pátek, 14 červenec 2017
S přibývajícími slunečnými dny začíná stoupat rtuť teploměrů stále výš, až dosahuje závratných čísel. Ještě mnohem vyšší teplotu však přístroje naměří v kuchyni, když připravujete klasické teplé pokrmy. Vyzkoušejte v tomto letním období něco jiného a vsaďte na příjemně studené polévkové krémy.
pondělí, 10 červenec 2017
Mattoni pluje na oblíbené vlně letních koktejlů a osvěžujících střiků – přináší „horkou“ novinku pro letošní teplé dny – Mattoni Spritz! Nová limitovaná edice představuje již hotový nealkoholický koktejl, který je připraven k vypití kdykoli na něj dostanete chuť.
pondělí, 10 červenec 2017
Mimořádná událost zážitkové gastronomie v podobě hodování v oblacích se vrací do Prahy! A místo pouhého víkendu – jako tomu bylo v minulých letech – nabídne Pražanům i návštěvníkům české metropole hned deset dní plných různých variací této světově oblíbené atrakce. Vedle obligátní večeře se v oblacích budou servírovat také pozdní snídaně či obědy nebo se zde bude podávat drink.
pondělí, 10 červenec 2017
Vinobus, vinařský turistický autobus VOC Znojmo, který okolí města brázdí má za cíl rozšířit nabídku pro turisty na jižní Moravě, resp. na Znojemsku. Díky němu mohou návštěvníci jednoduše zavítat ze samotného centra Znojma do různých sklepů a místních vinařství, aniž by museli řešit, jak se dopraví tam a zpět.
středa, 28 červen 2017
Jahodová sezóna je v plném proudu. Přestože jsou čerstvé jahody naprosto dokonalé, můžeme si s nimi v kuchyni trochu pohrát. Jenom nezapomínejte, že ty nejlahodnější kousky si buď sami vypěstujete na zahrádce, nasbíráte na samosběru, nebo zakoupíte od tuzemských pěstitelů. Jednoduchým pomocníkem při jejich výběru jsou loga značek kvality Klasa či Regionální potravina. Jahody z dovozu mají bohužel kvůli dlouhému a nevhodnému skladování a předčasné sklizni horší kvalitu i chuť.
pátek, 16 červen 2017
 Zvědavost nám dává chuť objevovat. A vždycky nás zavede o kousek dál. A je to právě zvědavost, díky které jsme objevili neobvyklé a osvěžující spojení kávy a citrusové limonády. Dali jsme mu název Mazagrande. Je to čistě přírodní jemně perlivý nealkoholický nápoj zlatavé barvy s chutí čerstvých citrusů a nádechem kávy. Vychutnat si ho můžete samotné, na ledu s citronem anebo v míchaných nápojích s alkoholem. Češi Mazagrande ochutnali jako první, mělo u nás v květnu světovou premiéru.
středa, 21 červen 2017
Sunárek přichází s absolutní novinkou ve své kategorii. Po všech ovocných variacích v kapsičkovém balení nyní představuje v kapsičce i hotová jídla. V prodeji budou hned v pěti různých variantách: špagety s boloňskou omáčkou, lasagne s hovězím masem, rýže s kuřecím masem a zeleninou, dušená zelenina s hovězím masem, kuskus s kuřecím masem a zeleninou, na kterých si mohou pochutnat všechny děti od ukončeného šestého měsíce.
pátek, 16 červen 2017
Ledová káva je často vyhledávaným letním drinkem. V parném dni skvěle osvěží a zároveň potěší chuťové buňky. Klasické frappé zná asi každý z nás. Jeho příprava není nijak složitá a v letních měsících vám ho nabídnou v téměř každé kavárně. Ledová káva má však mnoho podob a lze ji připravit na spoustu způsobů. Nechte se inspirovat našimi recepty a připravte si lahodný osvěžující nápoj.
čtvrtek, 15 červen 2017
Bobulové plody jsou čím dál oblíbenější. Není ani divu, jde o skupinu ovoce doslova nabitého zdravím. O jejich příznivých účincích věděly už naše babičky. Dnes, v době plné shonu a umělých jídel, jejich přednosti znovu objevujeme. 400 až 500 gramů bobulovin denně přispívá k prevenci chronických onemocnění a je zdrojem správného množství vlákniny ve stravě. Co o nich prozradí známý šéfkuchař Martin Kortus?
středa, 14 červen 2017
Vaření přináší daleko větší radost, když při něm používáte  fantazii. Jak ale většina z nás ví, není jednoduché mít při každodenním vaření stále  spoustu  fantazie,  a  proto  je  občas  třeba  nechat  se  n ěčím  inspirovat.  Jednou  z možností je vyzkoušet jiné použití potravin (surovin) než takové, na které jste byli  doposud zvyklí.