Apetit

pondělí, 27 únor 2017
KFC představuje inovaci v podobě mobilní aplikace. Ta přináší kompletní přehled restaurací, jejich nabídky, lokality a otevírací doby. Její součástí je i sekce pro službu KFC Rozvoz.
neděle, 19 únor 2017
Ochutnejte v březnu a v dubnu nové druhy tradičních francouzských makronek a vyhrajte balíčky luxusní francouzské kosmetiky nebo poukázky do pekařství PAUL!
pátek, 17 únor 2017
Mlékárna Valašské Meziříčí slaví dvacet pět let od svého založení, kdy vznikla privatizací Beskydských mlékáren. Současný výrobní program tvoří smetanové, ovocné či nízkotučné jogurty, kysané tekuté výrobky, BIO jogurty nebo čerstvé tekuté výrobky. Mlékárna Valašské Meziříčí se zařadila mezi významné výrobce kysaných mléčných výrobků, které si zákazníci oblíbili především pro jejich vysokou kvalitu a lahodnou chuť.
pátek, 10 únor 2017
Ochutnejte zcela nové zimní CHEF MENU, jehož přípravy se tentokrát zhostil šéfkuchař školy vaření Laboratorio Martin Kortus. Nová nabídka je inspirována alpskou kuchyní z oblasti italského Trentina a Martin Kortus v ní propojil moderní gastronomii s tradičními chutěmi této horské oblasti. Hlad zaženete jak vydatnými bagetami z CHEF MENU s pečeným vepřovým bokem nebo s kachními prsy, tak dietnější alternativou, řadou FIT CALORIES, která poprvé představí i ořechový chleba z vlastní pekárny.
čtvrtek, 09 únor 2017
Jaký recept se vám vybaví, když se řekne „eidam“? Určitě starý dobrý „smažák“. Byla by ale velká škoda nevyužít tento chutný sýr i v dalších typech pokrmů. Jen je třeba si uvědomit, kdy je lepší preferovat tučnější variantu a kdy se hodí eidam s nižším obsahem tuku. Co byste ale rozhodně neměli podcenit, je jeho výběr. U pultu můžete sledovat jeho barvu
úterý, 07 únor 2017
Když se řekne koření, nejčastěji nás napadne sůl a pepř. To proto, že se jedná o nejuniverzálnější koření ze všech, používané prakticky v každé významnější kuchyni světa. Pepř byl dříve známkou luxusu, vzácným zbožím z dalekých zemí. Ve starověku se dal sehnat výhradně v Indii, dnes už se pěstuje v celé řadě tropických zemí a spolu s kmínem a sladkou paprikou patří v české kuchyni k těm nejrozšířenějším kořením. Jak moc toho ale vlastně o pepři víme, o surovině kvůli níž se dříve riskovaly životy?
úterý, 31 leden 2017
Poslední dobou je velmi moderní používat výraz „superpotravina“. Označuje se tak všechno, co má pro náš organismus blahodárný účinek, a to díky koncentrovanému množství vitamínů, minerálů, antioxidantů a řady dalších prospěšných látek. Odborníci se předhánějí, kdo objeví exotičtější „superpotravinu“, kterou ale bývá obtížné sehnat, nebo je velmi drahá. Přitom jednu z nich známe a užíváme už tisíce let – kravské mléko.
pátek, 13 leden 2017
Po Vánocích je většina lidí plná nadějí, že nový rok bude úspěšnější než ten minulý a hlavně skoro každý z nás má nějaké to novoroční předsevzetí. Mezi nejčastější z nich patří shodit pár kilo, začít se více věnovat rozvoji svoji osobnosti nebo si aspoň na chvíli odpustit skleničku dobrého alkoholu.
úterý, 10 leden 2017
Přestože kečup u většiny receptů nebývá hlavní surovinou, nepodceňujte jeho výběr. Pro usnadnění orientace v nepřeberném množství výrobků vám poslouží značky kvality potravin, jako jsou např. Klasa, Regionální potravina, „biozebra“, Evropské logo pro ekologickou produkci nebo třeba Chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP).
úterý, 20 prosinec 2016
Přemýšlíte, jakými dobrotami obohatíte letos váš sváteční stůl? Stará dobrá klasika v podobě hutné české kuchyně se k tomuto ročnímu období sice hodí, ale proč nezkusit něco netradičního? Můžete se inspirovat šéfkuchařem Michalem Nikodémem, který si v rámci projektu na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus pro vás nachystal originální a chuťově vyvážené sváteční menu.